Zonneboiler Piaam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Piaam? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze tool tref je omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Piaam.

zonneboiler systeem installeren in 8756

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8756
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Piaam vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Piaam! Via de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar Qbis.nl voor een schema met competente installatiebedrijven in de buurt. Verderop check jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Met name toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Wegens dalende prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Piaam. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In maart 2024 zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Piaam liggen tussen de €2450 en €4150, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Verderop vind jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €120 per 12 maanden (gasprijzen maart 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.650€40
100 liter2€2.825 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.900€130
300 liter3€4.425 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-piaam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het helder naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Je ontvangt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Piaam (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €525 tot wel €1350. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Piaam

 • HRsolar (HRS200D/4,8 Combi), vermogen 1637 [KW], €1113 subsidie.
 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 600 A), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 200D Liggend combi), vermogen 2274 [KW], €1546 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Piaam aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Piaam!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!