Zonneboiler Exmorra

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Exmorra? Door middel van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze pagina check je uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Exmorra.

zonneboiler systeem installeren in 8759

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1550.
 • Een doorsnee gezin in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8759
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Exmorra vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Exmorra! Dankzij onze vergelijker ontdek je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of check echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven in de regio. Hieronder achterhaal jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie kan benut worden voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit systeem behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Exmorra. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De verwachte kosten zonneboiler Exmorra liggen tussen de €2700 en €4150, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €165 op jaarbasis (gasprijzen februari 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€70
100 liter2€2.800 – €3.125€95
200 liter2€3.100 – €3.850€140
300 liter3€4.600 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-exmorra

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Via deze info kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Exmorra (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot wel €1375. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Exmorra

 • HRsolar (HRS200/5,0), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/4,8), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-500), vermogen 3335 [KW], €2268 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Exmorra aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Exmorra!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!