Zonneboiler Dedgum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Dedgum? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels zonneboilerrevolutie.nl lees je bruikbare info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Dedgum.

zonneboiler systeem installeren in 8764

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8764
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Dedgum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Dedgum! Door middel van onze website tref je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website Qbis.nl voor informatie over competente installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product draagt zorg voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Dedgum. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Dedgum liggen tussen de €2850 en €3900, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor velerlei voorbeelden de kostprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €155 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€60
100 liter2€2.850 – €3.100€100
200 liter2€3.150 – €4.000€115
300 liter3€4.550 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-dedgum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze data kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Dedgum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot €1800. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dedgum

 • HRsolar (HRS200D/7,5 Combi), vermogen 2843 [KW], €1933 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/6,4), vermogen 2367 [KW], €1610 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO1,6), vermogen 650 [KW], €442 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Dedgum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Dedgum!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!