Zonneboiler Parrega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Parrega? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze tool ontdek je praktische gegevens over een zonneboiler kopen in Parrega.

zonneboiler systeem installeren in 8763

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een doorsnee gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8763
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Parrega vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Parrega! Met behulp van onze vergelijker ontdek je zonder problemen een professionele installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box tref je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificering. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de winter is de werking niet optimaal. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Parrega. Deze installatie is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Parrega fluctueren tussen de €2575 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina check jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor meerdere situatiesde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €75 per jaar (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€40
100 liter2€2.925 – €3.050€95
200 liter2€3.250 – €3.875€140
300 liter3€4.400 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-parrega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Door deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Parrega (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle types die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Parrega

 • HRsolar (HRS300D/6,4 Combi), vermogen 255 [KW], €1734 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/6,4), vermogen 2369 [KW], €1611 subsidie.
 • Navetto (WPB200/NERO4,8), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Parrega aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Parrega!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!