Zonneboiler Hieslum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Hieslum? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker doorzoek jij samengestelde aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Hieslum.

zonneboiler systeem installeren in 8762

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8762
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hieslum vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Hieslum! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een professionele installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer de website kvinl.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand lees je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product zorgt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hieslum. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Hieslum komen gemiddeld uit tussen €2425 en €3350, met installatie. De installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. In het volgende kopje ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor verschillende voorbeelden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €100 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.700€60
100 liter2€2.900 – €3.200€105
200 liter2€3.300 – €3.825€115
300 liter3€4.475 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-hieslum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Middels deze informatie kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Het betreft aantal kamers en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Hieslum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €400 tot wel €1800. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hieslum

 • HRsolar (HRS300/6,4), vermogen 2834 [KW], €1927 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/5,0), vermogen 1579 [KW], €1074 subsidie.
 • Navetto (WPB200/NERO3,2), vermogen 1161 [KW], €789 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Hieslum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hieslum!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!