Zonneboiler Tjerkwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Tjerkwerd? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker bekijk jij actuele info m.b.t. een zonneboiler kopen in Tjerkwerd.

zonneboiler systeem installeren in 8765

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een alledaags huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Concreet: een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8765
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Tjerkwerd vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Tjerkwerd! Met behulp van deze website tref je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf check jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Tjerkwerd. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In april 2024 zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Tjerkwerd schommelen tussen de €2775 en €3750, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina check jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor enkele voorbeeldsituaties de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.675€70
100 liter2€2.800 – €3.200€75
200 liter2€3.300 – €3.825€145
300 liter3€4.575 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-tjerkwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Tjerkwerd (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is recentelijk uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €975 tot €1000. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Tjerkwerd

 • HRsolar (HRS300/7,5), vermogen 3138 [KW], €2134 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/7,5), vermogen 2767 [KW], €1882 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO3,2), vermogen 1231 [KW], €837 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Tjerkwerd aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Tjerkwerd!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!