Zonneboiler Folsgare

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Folsgare? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze tool check jij waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Folsgare.

zonneboiler systeem installeren in 8773

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8773
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Folsgare vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Folsgare! Via de zonneboiler-vergelijker check je probleemloos een erkende installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder tref jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Folsgare. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juni 2024 zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Folsgare fluctueren tussen de €2850 en €3850, met installatie inclusief. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op deze pagina tref jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor diverse situatiesde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €175 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€50
100 liter2€2.950 – €3.050€105
200 liter2€3.125 – €3.850€120
300 liter3€4.425 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-folsgare

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Er volgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Folsgare (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Folsgare

 • HRsolar (HRS400D/10,0 Combi), vermogen 319 [KW], €2169 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 1xHP30 + 300L), vermogen 1602 [KW], €1089 subsidie.
 • ReHeat B.V. (EDSI boiler 2-24CPC met spiegel), vermogen 3424 [KW], €2328 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Folsgare aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Folsgare!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!