Zonneboiler Tjalhuizum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Tjalhuizum? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze vergelijker lees je uitgebreide informatie over een zonneboiler kopen in Tjalhuizum.

zonneboiler systeem installeren in 8772

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een gemiddeld gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8772
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Tjalhuizum vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Tjalhuizum! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf check jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Tjalhuizum. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In december 2023 zijn er constructies met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Tjalhuizum variëren tussen €2550 en €3450, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna lees jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor diverse scenario’sde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €150 op jaarbasis (gasprijs december 2023). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.600€45
100 liter2€2.925 – €3.075€80
200 liter2€3.175 – €4.000€130
300 liter3€4.600 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-tjalhuizum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Tjalhuizum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €900 tot wel €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tjalhuizum

 • HRsolar (HRS400/10,0), vermogen 3387 [KW], €2303 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 1xHP18 + 150L), vermogen 1023 [KW], €696 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO6,4), vermogen 2326 [KW], €1582 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Tjalhuizum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Tjalhuizum!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!