Zonneboiler Nijland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Nijland? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van deze website vind je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nijland.

zonneboiler systeem installeren in 8771

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een gemiddelde woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8771
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Nijland vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Nijland! Geholpen door deze website vind je simpel en snel een goede installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie voorziet in je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij dalende prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nijland. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Nijland schommelen tussen de €2725 en €3150, met montage. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor enkele voorbeeldsituaties de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €75 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€45
100 liter2€2.900 – €3.175€100
200 liter2€3.100 – €4.000€125
300 liter3€4.525 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-nijland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Nijland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle systemen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €425 tot wel €1350. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nijland

 • HRsolar (HRS300D/10,0 Combi), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-vw+tw-36HP), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.
 • Navetto (WPB200/NERO1,6), vermogen 607 [KW], €413 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Nijland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nijland!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!