Zonneboiler Wolsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wolsum? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je veelzijdige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Wolsum.

zonneboiler systeem installeren in 8774

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8774
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Wolsum vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Wolsum! Door gebruik te maken van onze tool check je snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met competente installateurs in de regio. Onderstaand achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Wolsum. Zo’n systeem is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Wolsum komen gemiddeld uit tussen €2600 en €4400, met monteren & installeren. De installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor enkele scenario’sde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €135 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€40
100 liter2€2.925 – €3.200€80
200 liter2€3.300 – €3.850€125
300 liter3€4.500 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-wolsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Wolsum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wolsum

 • Solesta BV (Silverline 20V), vermogen 1066 [KW], €725 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 2xHP30 + 500L), vermogen 2684 [KW], €1825 subsidie.
 • Rexel (1TA / 5-300), vermogen 3042 [KW], €2069 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Wolsum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Wolsum!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!