Zonneboiler Franeker

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Franeker? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl lees jij praktische adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Franeker.

zonneboiler systeem installeren in 8801

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddeld gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8801
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Franeker vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Franeker! Door gebruik te maken van onze website vind je probleemloos een competente installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Waadhoeke. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Het systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Franeker. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De recente kosten zonneboiler Franeker komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3000, inclusief installeren. Dit product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. In het volgende kopje ontdek jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een variatie aan gevallen de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €165 per 12 maanden (gasprijzen november 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€45
100 liter2€2.825 – €3.075€80
200 liter2€3.150 – €3.925€110
300 liter3€4.400 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-franeker

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie verdere info verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Franeker (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle artikelen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €675 tot wel €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Franeker

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-1,6m²), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-S4 GBS115), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 440l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2926 [KW], €1990 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Waadhoeke wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.waadhoeke.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Franeker aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Franeker!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!