Zonneboiler Waadhoeke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Waadhoeke? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze vergelijker tref je bruikbare details over een zonneboiler kopen in Waadhoeke.

zonneboiler systeem installeren in 8814

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een alledaags huishouden in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Waadhoeke vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Waadhoeke! Via de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Verderop check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). De installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Waadhoeke. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Waadhoeke vinden we terug ergens tussen de €2625 en €3500, met montage. Deze installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina lees je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor meerdere mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €100 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€60
100 liter2€2.950 – €3.175€105
200 liter2€3.225 – €3.800€130
300 liter3€4.575 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-waadhoeke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het duidelijk naar wie de info verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Via deze informatie kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Waadhoeke (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recent extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €975 tot €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Waadhoeke

 • HRsolar (HRS200(L)/4,8), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-30), vermogen 2779 [KW], €1890 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3321 [KW], €2258 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Waadhoeke een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Waadhoeke aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Waadhoeke!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente