Zonneboiler Wier

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Wier? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je omvangrijke raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wier.

zonneboiler systeem installeren in 9043

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een gemiddelde woning in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €70 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9043
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Wier vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Wier! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl ontdek je zonder problemen een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of surf naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Wier. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Wier variëren tussen €2550 en €3900, met installatie. Dit systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina bekijk jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor velerlei omstandigheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €75 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.575€70
100 liter2€2.775 – €3.000€80
200 liter2€3.275 – €4.000€145
300 liter3€4.400 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-wier

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze data kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wier (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot €1875. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wier

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BSH), vermogen 1385 [KW], €942 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc23 cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 318 [KW], €2162 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.waadhoeke.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wier aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wier!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!