Zonneboiler Berltsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Berltsum? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze vergelijker tref je praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Berltsum.

zonneboiler systeem installeren in 9041

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9041
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Berltsum vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Berltsum! Aan de hand van deze pagina tref je moeiteloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Waadhoeke. Of bezoek de website kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit systeem behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral interessant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Berltsum. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In mei 2024 zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Berltsum liggen tussen de €2700 en €3500, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een aantal scenario’sde aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €155 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€40
100 liter2€2.950 – €3.050€80
200 liter2€3.150 – €3.825€145
300 liter3€4.575 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-berltsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de info verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Door deze info kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Er volgt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Berltsum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot €1450. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Berltsum

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 1485 [KW], €1010 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 BSH), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3251 [KW], €2211 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.waadhoeke.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Berltsum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Berltsum!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!