Zonneboiler Menaam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Menaam? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze website ontdek je omvangrijke info aangaande een zonneboiler kopen in Menaam.

zonneboiler systeem installeren in 9036

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Waadhoeke verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9036
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Menaam vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Menaam! Middels onze tool vind je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Waadhoeke. Of check Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jullie streek. In onderstaande box lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Menaam. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er oplossingen een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Menaam schommelen tussen de €2975 en €3100, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor diverse scenario’sde kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €180 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.625€70
100 liter2€2.900 – €3.200€80
200 liter2€3.275 – €3.875€115
300 liter3€4.475 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-menaam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Menaam (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle installaties die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €825 tot wel €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Menaam

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2D + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 PAWT), vermogen 1862 [KW], €1266 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Waadhoeke soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Menaam aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Menaam!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!