Zonneboiler Boksum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Boksum? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze pagina lees jij toepasbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Boksum.

zonneboiler systeem installeren in 9031

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een gemiddeld gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9031
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Boksum vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Boksum! Middels onze vergelijker vind je probleemloos een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Waadhoeke. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met competente installateurs in de buurt. Onderstaand vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product is toepasbaar voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Boksum. De (zonneboiler is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Boksum variëren tussen €2425 en €3650, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor meerdere voorbeeldsituaties de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €85 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€40
100 liter2€2.875 – €3.100€100
200 liter2€3.275 – €3.875€145
300 liter3€4.400 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-boksum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan adres en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Met het verbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Boksum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €575 tot €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boksum

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 H + VMS 8 + VIH S2 250/4 B), vermogen 1371 [KW], €932 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BSV), vermogen 1765 [KW], €1200 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Boksum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Boksum!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!