Zonneboiler Jorwert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Jorwert? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via deze website ontdek je veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Jorwert.

zonneboiler systeem installeren in 9023

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Leeuwarden gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9023
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Jorwert vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Jorwert! Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leeuwarden. Of benader de website Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installateurs uit jullie streek. Bijgaand tref jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op beoordelingen en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie kan benut worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Jorwert. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk is er nog het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Jorwert liggen tussen de €2500 en €3950, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor verscheide situatiesde kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €165 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.675€65
100 liter2€2.950 – €3.175€105
200 liter2€3.200 – €3.850€145
300 liter3€4.450 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-jorwert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Middels het verbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Jorwert (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle installaties die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot wel €1775. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Jorwert

 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 1C), vermogen 1394 [KW], €948 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 BSH), vermogen 1011 [KW], €687 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc 9 bs 400 a label), vermogen 2382 [KW], €1620 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Leeuwarden een groene lening of kleine subsidie. Check www.leeuwarden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Jorwert aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Jorwert!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!