Zonneboiler Tersoal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Tersoal? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door onze website doorzoek je actuele toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Tersoal.

zonneboiler systeem installeren in 9014

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9014
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Tersoal vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Tersoal! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een goede installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Bijgaand check jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lagere prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Tersoal. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Tersoal komen gemiddeld uit tussen €2525 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor enkele omstandigheden de investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €80 per jaar (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€70
100 liter2€2.850 – €3.150€80
200 liter2€3.100 – €3.925€110
300 liter3€4.400 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-tersoal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze statistieken kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een paar dagen een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Tersoal (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1850. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Tersoal

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww3xPro18), vermogen 3581 [KW], €2435 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 5-ZO500L), vermogen 3365 [KW], €2288 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 400 a label), vermogen 1805 [KW], €1227 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Tersoal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Tersoal!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!