Zonneboiler Jirnsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Jirnsum? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind jij veelzijdige gegevens over een zonneboiler kopen in Jirnsum.

zonneboiler systeem installeren in 9011

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een standaard woning in Leeuwarden gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9011
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Jirnsum vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Jirnsum! Dankzij deze pagina vind je verrassend eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of ga naar de website kvinl.nl voor lijstjes met competente installateurs uit jullie streek. Verderop bekijk je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product zorgt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit product wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Jirnsum. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De geschatte kosten zonneboiler Jirnsum liggen tussen de €2500 en €3450, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €155 per jaar (energieprijzen november 2023). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€50
100 liter2€2.750 – €3.200€80
200 liter2€3.300 – €4.000€130
300 liter3€4.475 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-jirnsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Jirnsum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €675 tot wel €1700. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Jirnsum

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro24), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-200L), vermogen 1751 [KW], €1191 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 160 a label), vermogen 1683 [KW], €1144 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Leeuwarden soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Jirnsum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Jirnsum!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!