Zonneboiler Idaerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Idaerd? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Door middel van onze vergelijker tref je samengestelde details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Idaerd.

zonneboiler systeem installeren in 9007

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9007
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Idaerd vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Idaerd! D.m.v. onze tool bekijk je eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Leeuwarden. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs in de buurt. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Het systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Vooral een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Idaerd. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er constructies met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Idaerd liggen tussen de €2425 en €3550, met installatie. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor een aantal mogelijkheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €135 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€70
100 liter2€2.800 – €3.100€80
200 liter2€3.200 – €4.000€115
300 liter3€4.475 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-idaerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze data kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Idaerd (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1900. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Idaerd

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro24), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • Ecodome (2xSHC24 – 400.2), vermogen 3218 [KW], €2188 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3 cpc 9 bs 200 a label), vermogen 1531 [KW], €1041 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Leeuwarden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Idaerd aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Idaerd!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!