Zonneboiler Warten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Warten? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. deze website bekijk jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Warten.

zonneboiler systeem installeren in 9003

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9003
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Warten vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Warten! D.m.v. onze website achterhaal je gemakkelijk een professionele installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Leeuwarden. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf achterhaal je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificering. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie voorziet in je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Zeker interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Warten. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Warten schommelen tussen de €2475 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor meerdere voorbeelden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €155 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€70
100 liter2€2.925 – €3.000€105
200 liter2€3.125 – €3.925€110
300 liter3€4.400 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-warten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze data kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Warten (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Warten

 • 2-improve energy (HYG800CS1ww3xPro18), vermogen 3624 [KW], €2464 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS650+4xCS150), vermogen 2769 [KW], €1883 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 23 bs 160 a label), vermogen 1384 [KW], €941 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Leeuwarden een groene lening of kleine subsidie. Zie www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Warten aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Warten!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!