Zonneboiler Formerum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Formerum? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product kent 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze website vind jij samengestelde toelichtingen over een zonneboiler kopen in Formerum.

zonneboiler systeem installeren in 8894

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Terschelling verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8894
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Formerum vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Formerum! Geholpen door deze website check je snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Terschelling. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie is toepasbaar voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Formerum. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De recente kosten zonneboiler Formerum komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3800, met installatie. Dit product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor diverse gevallen de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €145 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.675€65
100 liter2€2.750 – €3.175€85
200 liter2€3.125 – €3.950€145
300 liter3€4.500 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-formerum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de specificaties verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + stroomde woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de inhoud en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je ontvangt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Formerum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot wel €1500. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Formerum

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww2xPro18), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 54-300), vermogen 2928 [KW], €1991 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Terschelling mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.terschelling.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Formerum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Formerum!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!