Zonneboiler Kinnum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Kinnum? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij toepasbare details aangaande een zonneboiler kopen in Kinnum.

zonneboiler systeem installeren in 8885

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Terschelling gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit houdt in een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8885
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Kinnum vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Kinnum! Aan de hand van onze tool check je snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Terschelling. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs in de regio. In onderstaande box lees jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze installatie bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door lagere prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kinnum. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Kinnum vinden we terug ergens tussen de €2525 en €4300, inclusief installeren. Deze installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op onze website tref jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor enkele mogelijkheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €155 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€55
100 liter2€2.875 – €3.175€90
200 liter2€3.150 – €3.825€115
300 liter3€4.475 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-kinnum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de info verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Door het verbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Kinnum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €925 tot wel €1025. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kinnum

 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro24), vermogen 1954 [KW], €1329 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EX_2_19_49_800), vermogen 3497 [KW], €2378 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Terschelling een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.terschelling.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Kinnum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kinnum!

 • De warmtepomp: haalt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!