Zonneboiler Baaiduinen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Baaiduinen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze website check jij bruikbare aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Baaiduinen.

zonneboiler systeem installeren in 8884

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Terschelling stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8884
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Baaiduinen vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Baaiduinen! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker tref je snel een geschikte installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Terschelling. Of ga naar de website kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hierna ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Baaiduinen. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Baaiduinen zitten gemiddeld tussen €2500 en €4050, met installatie. De installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verscheide scenario’sde investering en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €105 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€60
100 liter2€2.750 – €3.025€80
200 liter2€3.300 – €3.825€125
300 liter3€4.425 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-baaiduinen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Baaiduinen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 uitgebreid. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €650 tot €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Baaiduinen

 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro18), vermogen 1666 [KW], €1133 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EX_2_15_39_650), vermogen 3209 [KW], €2182 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Terschelling een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.terschelling.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Baaiduinen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Baaiduinen!

 • De warmtepomp: genereert energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!