Zonneboiler Hee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Hee? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product komt tot stand door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref je handige info die helpen bij een zonneboiler kopen in Hee.

zonneboiler systeem installeren in 8882

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een doorsnee gezin in Terschelling stookt 1600 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8882
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Hee vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Hee! Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je moeiteloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Terschelling. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met ervaren installateurs in de buurt. Bijgaand tref je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is geschikt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Het systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hee. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er structuren met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Hee vinden we terug ergens tussen de €2900 en €3850, met monteren & installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje ontdek je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verscheide mogelijkheden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €55 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€40
100 liter2€2.875 – €3.025€80
200 liter2€3.250 – €4.000€145
300 liter3€4.575 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-hee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U krijgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Hee (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is recent verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hee

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww1xPro18), vermogen 1676 [KW], €1140 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C2_15_39_450), vermogen 3164 [KW], €2152 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Terschelling een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.terschelling.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hee aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hee!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!