Zonneboiler Sexbierum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Sexbierum? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze tool check jij veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Sexbierum.

zonneboiler systeem installeren in 8855

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8855
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Sexbierum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Sexbierum! Dankzij onze vergelijker vind je moeiteloos een erkende installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Waadhoeke. Of bezoek de website Qbis.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en relevante keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan vult de CV-brander het gat op. Met name toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Sexbierum. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Sexbierum fluctueren tussen de €2950 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Hierna tref je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor enkele scenario’sde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €150 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€45
100 liter2€2.950 – €3.125€80
200 liter2€3.125 – €3.875€115
300 liter3€4.550 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-sexbierum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Via deze informatie kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Sexbierum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €850 tot wel €1075. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sexbierum

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-5,0m2), vermogen 1801 [KW], €1375 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.
 • DAXX (2×20 + 500L), vermogen 3255 [KW], €2213 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Waadhoeke mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.waadhoeke.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Sexbierum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Sexbierum!

 • De warmtepomp: genereert energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!