Zonneboiler Oosterbierum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oosterbierum? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze tool doorzoek jij handige gegevens over een zonneboiler kopen in Oosterbierum.

zonneboiler systeem installeren in 8854

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een standaard woning in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8854
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oosterbierum vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Oosterbierum! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je zonder problemen een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Waadhoeke. Of benader Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder tref je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op referenties en relevante keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Met name interessant voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een grote vraag naar warm water. Vanwege dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oosterbierum. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Oosterbierum zitten gemiddeld tussen €2975 en €4150, inclusief installeren. Het product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een aantal mogelijkheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €165 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€55
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.100 – €3.875€145
300 liter3€4.500 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-oosterbierum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Denk aan de omvang en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Oosterbierum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot wel €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oosterbierum

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-5,0m2), vermogen 1759 [KW], €1346 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.
 • DAXX (2×20 + 300L), vermogen 3216 [KW], €2187 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOlevert de gemeente Waadhoeke mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oosterbierum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oosterbierum!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!