Zonneboiler Klooster Lidlum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Klooster Lidlum? Via een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze tool vind je veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Klooster Lidlum.

zonneboiler systeem installeren in 8853

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8853
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Klooster Lidlum vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Klooster Lidlum! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de regio. In de volgende paragraaf tref jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificering. Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Klooster Lidlum. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Klooster Lidlum liggen tussen de €2425 en €4250, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor diverse omstandigheden de kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €175 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.925€120
300 liter3€4.500 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-klooster-lidlum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Klooster Lidlum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle producten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1500. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Klooster Lidlum

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-4,8m2), vermogen 1660 [KW], €1279 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3511 [KW], €2387 subsidie.
 • DAXX (1×20 + 300L), vermogen 1738 [KW], €1182 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Klooster Lidlum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Klooster Lidlum!

 • De warmtepomp: genereert warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!