Zonneboiler Spannum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Spannum? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van deze pagina doorzoek je accurate informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Spannum.

zonneboiler systeem installeren in 8843

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een gemiddelde woning in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Concreet: een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8843
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Spannum vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Spannum! Aan de hand van onze vergelijker check je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Waadhoeke. Of benader echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en certificering. Denk aan KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Het product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Spannum. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De geschatte kosten zonneboiler Spannum zitten gemiddeld tussen €2650 en €4300, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje ontdek je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €105 per jaar (energieprijzen februari 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€65
100 liter2€2.950 – €3.125€90
200 liter2€3.100 – €3.825€140
300 liter3€4.525 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-spannum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Spannum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle artikelen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Spannum

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-5,0m2), vermogen 1930 [KW], €1462 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-HBB500L), vermogen 3463 [KW], €2355 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Waadhoeke mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.waadhoeke.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Spannum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Spannum!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!