Zonneboiler Easterlittens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Easterlittens? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl lees je bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Easterlittens.

zonneboiler systeem installeren in 8835

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een doorsnee gezin in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8835
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Easterlittens vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Easterlittens! Met behulp van deze pagina tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leeuwarden. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand ontdek je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product is er voor 2 zaken: het warme water en de verwarming van de woning. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Easterlittens. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Easterlittens liggen tussen de €2925 en €3900, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website tref je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €80 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.550€55
100 liter2€2.775 – €3.125€90
200 liter2€3.100 – €3.875€120
300 liter3€4.475 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-easterlittens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Easterlittens (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €850 tot wel €1000. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Easterlittens

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 300-10m2), vermogen 3161 [KW], €2149 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3431 [KW], €2333 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO500L), vermogen 3325 [KW], €2261 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Leeuwarden een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.leeuwarden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Easterlittens aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Easterlittens!

 • Warmtepomp: haalt energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!