Zonneboiler Lollum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Lollum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie bestaat uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees je veelzijdige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Lollum.

zonneboiler systeem installeren in 8823

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8823
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Lollum vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Lollum! Middels onze tool achterhaal je snel een competente installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader Qbis.nl voor een schema met goede installateurs in je omgeving. Verderop bekijk jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Het systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Met name eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Lollum. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In februari 2024 zijn er voorbeelden met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De meest recente kosten zonneboiler Lollum liggen tussen de €2725 en €3700, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. In het volgende kopje check jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor meerdere situatiesde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €100 per jaar (gasprijzen februari 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€50
100 liter2€2.825 – €3.000€95
200 liter2€3.150 – €3.975€120
300 liter3€4.450 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-lollum

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Lollum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €675 tot €1400. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lollum

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 400-10m2), vermogen 3381 [KW], €2299 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO300L), vermogen 3252 [KW], €2211 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie geeft de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lollum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lollum!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!