Zonneboiler Arum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Arum? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij deze pagina ontdek jij samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Arum.

zonneboiler systeem installeren in 8822

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8822
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Arum vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Arum! Dankzij onze tool ontdek je eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of ga naar de website kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product voorziet in het warme water en een warme woning. Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Arum. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Arum zitten gemiddeld tussen €2450 en €3900, met monteren & installeren. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Als je iets verders scrollt lees je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide scenario’sde investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €170 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€50
100 liter2€2.800 – €3.025€90
200 liter2€3.275 – €3.825€130
300 liter3€4.400 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-arum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Arum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd jaren geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot €1850. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Arum

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 300-7,5m2), vermogen 3137 [KW], €2133 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 3-ZO300L), vermogen 2997 [KW], €2038 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Arum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Arum!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!