Zonneboiler Skingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Skingen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze pagina bekijk jij accurate toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Skingen.

zonneboiler systeem installeren in 8816

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een doorsnee gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8816
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Skingen vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Skingen! Geholpen door onze vergelijker tref je simpel en snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Skingen. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard is er nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Skingen schommelen tussen de €2600 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Hierna tref je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna check jij voor diverse gevallen de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €180 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€45
100 liter2€2.800 – €3.050€100
200 liter2€3.150 – €3.875€135
300 liter3€4.450 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-skingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U ontvangt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Skingen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle apparaten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €825 tot wel €1725. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Skingen

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-4,8m2), vermogen 1834 [KW], €1247 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3301 [KW], €2245 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 3-ZO200L), vermogen 2932 [KW], €1994 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Waadhoeke mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.waadhoeke.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Skingen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Skingen!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!