Zonneboiler Ried

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Ried? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je praktische info aangaande een zonneboiler kopen in Ried.

zonneboiler systeem installeren in 8811

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €60 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8811
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Ried vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Ried! Middels de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Waadhoeke. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie regelt warm tapwater en een warme woning. Het systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Met name een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ried. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Ried vinden we terug ergens tussen de €2650 en €4350, met installatie inclusief. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor velerlei scenario’sde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €160 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€60
100 liter2€2.850 – €3.175€100
200 liter2€3.175 – €3.950€130
300 liter3€4.400 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-ried

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Door deze informatie kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Er volgt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ried (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €400 tot €1875. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ried

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-3,2m2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.
 • Deyle.nl (0500 W2H), vermogen 1574 [KW], €1070 subsidie.
 • Ravensberger (Zeus CPC 23 + CPC 21 + 800l), vermogen 2904 [KW], €1975 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Waadhoeke een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ried aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ried!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!