Zonneboiler Achlum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Achlum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl check jij bruikbare aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Achlum.

zonneboiler systeem installeren in 8806

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een standaard woning in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €145 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8806
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Achlum vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Achlum! Geholpen door onze tool vind je verrassend eenvoudig een goede installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Waadhoeke. Of benader Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit jullie streek. Hieronder ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie kan benut worden voor het warme water en een warme woning. Dit duurzame systeem behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toepasbaar op bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Achlum. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De actuele kosten zonneboiler Achlum variëren tussen €2650 en €4250, met installatie inclusief. Het product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor enkele mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €150 op jaarbasis (gasprijs maart 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€50
100 liter2€2.850 – €3.075€90
200 liter2€3.275 – €3.825€125
300 liter3€4.550 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-achlum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Middels het energieverbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U ontvangt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Achlum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle producten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €500 tot wel €1400. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Achlum

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-3,2m²), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-S9 HT200), vermogen 634 [KW], €431 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 310l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2868 [KW], €1950 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Waadhoeke mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Achlum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Achlum!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!