Zonneboiler Koudum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Koudum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je veelzijdige info die helpen bij een zonneboiler kopen in Koudum.

zonneboiler systeem installeren in 8782

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8782
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Koudum vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Koudum! Door middel van onze website vind je zonder problemen een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box tref jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Koudum. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Koudum schommelen tussen de €2500 en €4300, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €95 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€50
100 liter2€2.750 – €3.175€80
200 liter2€3.125 – €3.800€135
300 liter3€4.475 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-koudum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Koudum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €475 tot wel €1125. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Koudum

 • Solesta BV (Silverline 30V), vermogen 1416 [KW], €963 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 2xUP20 + 400L), vermogen 1950 [KW], €1326 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 310l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2868 [KW], €1950 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Koudum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Koudum!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!