Zonneboiler Tzum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Tzum? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze vergelijker tref jij bruikbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Tzum.

zonneboiler systeem installeren in 8804

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een alledaags huishouden in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8804
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Tzum vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Tzum! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek je zonder problemen een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of check echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installateurs in je omgeving. In onderstaande box bekijk jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificering. Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem voorziet in het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toegepast door grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Tzum. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Tzum variëren tussen €2675 en €4250, met installatie. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder tref je voor enkele mogelijkheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €100 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.550€50
100 liter2€2.875 – €3.075€105
200 liter2€3.175 – €4.000€145
300 liter3€4.575 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-tzum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze gegevens kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Denk aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Tzum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot wel €1725. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tzum

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-3,2m²), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-M4 GBS115), vermogen 293 [KW], €199 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 440l) + 4x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Waadhoeke soms een extra tegemoetkoming. Zie www.waadhoeke.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Tzum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Tzum!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!