Zonneboiler Dongjum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Dongjum? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij waardevolle adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Dongjum.

zonneboiler systeem installeren in 8808

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €120 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8808
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Dongjum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Dongjum! Middels onze website tref je zonder problemen een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of probeer de website kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand tref je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na beoordelingen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Dongjum. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook hebben we nog een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Dongjum zitten gemiddeld tussen €2575 en €4150, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna tref jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor verscheide situatiesde kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €175 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€45
100 liter2€2.925 – €3.100€90
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.450 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-dongjum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Met het verbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte via een zonneboiler monteur in Dongjum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1650. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Dongjum

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-5,0m²), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-L6 HT200), vermogen 642 [KW], €437 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 440l) + 4x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Waadhoeke soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.waadhoeke.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Dongjum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Dongjum!

 • De warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!