Zonneboiler Herbaijum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Herbaijum? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze tool check je bruikbare details aangaande een zonneboiler kopen in Herbaijum.

zonneboiler systeem installeren in 8807

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een gemiddeld gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8807
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Herbaijum vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Herbaijum! Met behulp van deze website vind je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop lees je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en een warme woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de basis interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Herbaijum. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Herbaijum zitten gemiddeld tussen €2700 en €3200, met monteren & installeren. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. In het volgende kopje lees jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een variatie aan gevallen de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €100 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€60
100 liter2€2.750 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €3.875€125
300 liter3€4.600 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-herbaijum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Herbaijum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €675 tot wel €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Herbaijum

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-4,8m²), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-M8 HT200), vermogen 637 [KW], €433 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 440l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2926 [KW], €1990 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Waadhoeke soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.waadhoeke.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Herbaijum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Herbaijum!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!