Zonneboiler Schalsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Schalsum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze vergelijker bekijk jij toepasbare aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Schalsum.

zonneboiler systeem installeren in 8813

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8813
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Schalsum vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Schalsum! Via onze website achterhaal je snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een database met ervaren installateurs in je omgeving. Verderop vind je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product voorziet in heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan springt de CV-brander bij. Met name een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door lagere prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Schalsum. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er installaties met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Schalsum schommelen tussen de €2525 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor een aantal scenario’sde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €75 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€60
100 liter2€2.875 – €3.150€100
200 liter2€3.225 – €3.950€130
300 liter3€4.425 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-schalsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Schalsum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recentelijk uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €775 tot €1075. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Schalsum

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-5,0m2), vermogen 1906 [KW], €1296 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3081 [KW], €2095 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 2-S150L), vermogen 1827 [KW], €1242 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Waadhoeke een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Schalsum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Schalsum!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!