Zonneboiler Zweins

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Zweins? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref je praktische info m.b.t. een zonneboiler kopen in Zweins.

zonneboiler systeem installeren in 8814

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een standaard woning in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Concreet: een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Zweins vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Zweins! Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Waadhoeke. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs in de regio. In onderstaande box bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zweins. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Zweins schommelen tussen de €2625 en €3600, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€60
100 liter2€2.800 – €3.150€105
200 liter2€3.200 – €3.900€115
300 liter3€4.600 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-zweins

Plaatsen in de buurt:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de omvang en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Zweins (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot wel €1825. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zweins

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-3,2m2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3108 [KW], €2113 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 2-ZO200L), vermogen 1852 [KW], €1259 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Waadhoeke wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zweins aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zweins!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!