Zonneboiler Húns

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Húns? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van onze tool doorzoek jij uitgebreide informatie over een zonneboiler kopen in Húns.

zonneboiler systeem installeren in 8832

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Concreet: een interessante besparing van +/- €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8832
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Húns vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Húns! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leeuwarden. Of ga naar kvinl.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Onder andere Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie zorgt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Húns. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop is er nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Húns schommelen tussen de €2525 en €4250, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor diverse voorbeelden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€65
100 liter2€2.800 – €3.025€95
200 liter2€3.125 – €3.900€120
300 liter3€4.575 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-huns

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze info kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Húns (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle producten die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €800 tot wel €1450. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Húns

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1784 [KW], €1213 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3394 [KW], €2308 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 3-ZO400L), vermogen 303 [KW], €2060 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Leeuwarden een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.leeuwarden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Húns aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Húns!

 • De warmtepomp: wint energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!