Zonneboiler Leons

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Leons? Via een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je praktische aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Leons.

zonneboiler systeem installeren in 8833

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een doorsnee gezin in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8833
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Leons vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Leons! Via de zonneboiler-vergelijker tref je simpel en snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of ga naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Verderop ontdek je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de basis toegepast door grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Leons. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De actuele kosten zonneboiler Leons variëren tussen €2800 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verscheide omstandigheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €80 op jaarbasis (gasprijs februari 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.050€95
200 liter2€3.125 – €3.850€145
300 liter3€4.450 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-leons

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het duidelijk naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Middels deze data kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke andere systemen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U ontvangt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Leons (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €625 tot wel €1775. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Leons

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-7,5m2), vermogen 2849 [KW], €1937 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO400L), vermogen 328 [KW], €2230 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Leeuwarden soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.leeuwarden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Leons aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Leons!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!