Zonneboiler Wjelsryp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Wjelsryp? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check jij samengestelde info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wjelsryp.

zonneboiler systeem installeren in 8842

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een standaard woning in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8842
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Wjelsryp vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Wjelsryp! Aan de hand van deze website vind je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Waadhoeke. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de buurt. Onderstaand achterhaal jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit product behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bijzonder aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Wjelsryp. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens hebben we nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De huidige kosten zonneboiler Wjelsryp liggen tussen de €2825 en €3550, met montage. Dit systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor diverse gevallen de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €180 per 12 maanden (gasprijzen november 2023). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€70
100 liter2€2.775 – €3.175€90
200 liter2€3.125 – €3.925€140
300 liter3€4.575 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-wjelsryp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de informatie verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Door deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Wjelsryp (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €700 tot wel €1700. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wjelsryp

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1808 [KW], €1379 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3263 [KW], €2219 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-HBB500L), vermogen 3322 [KW], €2259 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Waadhoeke een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.waadhoeke.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wjelsryp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wjelsryp!

 • De warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!