Zonneboiler Baaium

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Baaium? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het product kent twee aspecten: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij bruikbare info over een zonneboiler kopen in Baaium.

zonneboiler systeem installeren in 8841

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8841
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Baaium vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Baaium! Middels deze website vind je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in de regio. Onderstaand tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Baaium. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard is er nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In maart 2024 zijn er structuren met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De geschatte kosten zonneboiler Baaium schommelen tussen de €2550 en €4000, met installatie. Deze installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een paar scenario’sde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €165 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€70
100 liter2€2.750 – €3.000€75
200 liter2€3.175 – €3.950€135
300 liter3€4.475 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-baaium

Plaatsen in de omgeving:

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de info verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Met deze data kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de grootte en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Baaium (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle types die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot €1250. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Baaium

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 400-10m2), vermogen 3176 [KW], €2160 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3455 [KW], €2349 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO500L), vermogen 3463 [KW], €2355 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Waadhoeke soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.waadhoeke.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Baaium aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Baaium!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!