Zonneboiler Pietersbierum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Pietersbierum? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website lees jij veelzijdige details die helpen bij een zonneboiler kopen in Pietersbierum.

zonneboiler systeem installeren in 8856

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8856
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Pietersbierum vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Pietersbierum! Met behulp van deze pagina vind je gemakkelijk een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Waadhoeke. Of benader de website Qbis.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven in je omgeving. Hierna tref je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met recensies en relevante keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dat geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product is geschikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Het product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Pietersbierum. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Pietersbierum schommelen tussen de €2900 en €3400, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele voorbeeldsituaties de investering en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €180 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€70
100 liter2€2.950 – €3.075€90
200 liter2€3.275 – €4.000€115
300 liter3€4.525 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-pietersbierum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Pietersbierum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €675 tot €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Pietersbierum

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 2835 [KW], €2078 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.
 • DAXX (2×22 + 300L), vermogen 3321 [KW], €2258 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Waadhoeke soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.waadhoeke.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Pietersbierum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Pietersbierum!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!