Zonneboiler Midlum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Midlum? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via zonneboilerrevolutie.nl vind je praktische adviezen over een zonneboiler kopen in Midlum.

zonneboiler systeem installeren in 8872

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Harlingen gebruikt 1290 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit houdt in een forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8872
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Een zonneboiler installateur in Midlum vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Midlum! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker bekijk je snel een competente installateur uit de buurt. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Harlingen. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installateurs in je omgeving. Onderstaand achterhaal je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Midlum. De (zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Midlum komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3800, inclusief installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina vind jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor diverse gevallen de investering en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €115 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.550€45
100 liter2€2.800 – €3.200€95
200 liter2€3.150 – €4.000€115
300 liter3€4.525 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-midlum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Midlum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle apparaten die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Midlum

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-10m2), vermogen 3185 [KW], €2316 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3557 [KW], €2419 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C15_39_300), vermogen 1624 [KW], €1104 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Harlingen soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.harlingen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Midlum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Midlum!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!