Zonneboiler Harlingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Harlingen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via zonneboilerrevolutie.nl vind je bruikbare details m.b.t. een zonneboiler kopen in Harlingen.

zonneboiler systeem installeren in 8861

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1700.
 • Een doorsnee gezin in Harlingen stookt 1290 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8861
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Een zonneboiler installateur in Harlingen vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Harlingen! Via onze vergelijker ontdek je snel een betrouwbare installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Harlingen. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand ontdek je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie is geschikt voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Harlingen. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Harlingen vinden we terug ergens tussen de €2525 en €4050, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor een variatie aan omstandigheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €170 per jaar (energieprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€60
100 liter2€2.800 – €3.075€80
200 liter2€3.225 – €3.925€125
300 liter3€4.600 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-harlingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de inhoud en de staat van de isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Harlingen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle systemen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Harlingen

 • TechniQ Energy.com (TQE-500L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 72-500), vermogen 33 [KW], €2244 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Harlingen een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.harlingen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Harlingen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Harlingen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente