Zonneboiler Heerenveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Heerenveen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze website lees je handige adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Heerenveen.

zonneboiler systeem installeren in 8441

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een standaard woning in Heerenveen gebruikt 1430 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8441
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Heerenveen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Heerenveen! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Heerenveen. Of benader de website kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand tref jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Heerenveen. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Heerenveen schommelen tussen de €2950 en €4000, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op onze website check jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor een aantal situatiesde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €105 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€50
100 liter2€2.775 – €3.050€100
200 liter2€3.200 – €4.000€130
300 liter3€4.525 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-heerenveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie verdere info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Heerenveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle types die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Heerenveen

 • Greenhill (Systeem A3-T), vermogen 858 [KW], €583 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 58-400), vermogen 3035 [KW], €2064 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Heerenveen mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.heerenveen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Heerenveen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heerenveen!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente