Zonneboiler Hoornsterzwaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Hoornsterzwaag? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze website vind je handige info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hoornsterzwaag.

zonneboiler systeem installeren in 8412

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een gemiddelde woning in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €130 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8412
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Hoornsterzwaag vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Hoornsterzwaag! Door middel van deze website achterhaal je gemakkelijk een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op referenties en certificering. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hoornsterzwaag. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Hoornsterzwaag zitten gemiddeld tussen €2900 en €3200, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor verscheide gevallen de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €65 per jaar (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€70
100 liter2€2.850 – €3.125€85
200 liter2€3.225 – €3.875€135
300 liter3€4.450 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-hoornsterzwaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze info kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hoornsterzwaag (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot wel €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoornsterzwaag

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-30 HPC), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-500), vermogen 2968 [KW], €2018 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 200STDC1wwPro18 – 2IE Tap 200STDC1wwPro18), vermogen 1706 [KW], €1160 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Heerenveen een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.heerenveen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Hoornsterzwaag aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hoornsterzwaag!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!